Fortsätt till huvudinnehåll

Att välja Karin

För att citera sjöhäxan Ursula: "Livet är fullt av mariga val".
Trots att valmöjligheterna är något begränsade för den som bygger First Choice, krävdes det några diskussioner i familjerådet innan vi slutligen bestämde oss. Viktigt för oss var att välja en lucka som är stilmässigt tilltalande, klassisk utan att vara tråkig och - icke att förglömma - lättstädad! Valet föll slutligen på luckan Karin från Vedum.


Luckan Karin! Bild från Vedum/Pinterest

Till de vita luckorna har vi valt en antracitgrå bänkskiva och vitvarorna kommer att vara i rostfritt. Eftersom planlösningen är öppen mot de sociala ytorna där matplatsen binder samman kök och vardagsrum känner vi oss nöjda med ett kök som inte sticker ut för mycket, och som harmonierar med husets lantliga men moderna yttre.


Tips till den som eventuellt har köks-bryderier är att testa de olika köksleverantörernas funktioner för att sätta ihop ett eget kök. Till exempel här är det enkelt att prova olika kombinationer av luckor, beslag och bänkskivor.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

First Choice 1.5

Detta är alltså huset som vi fått bygglov för. Vi föll pladask för det här huset, planlösningen är optimal för oss och vårt liv och vi gillar verkligen det klassiska utseendet. Vårt hus kommer att ha vitmålad fasad som det nedan, men tegelröda takpannor och grå entrédörrar.


Kråkhult, Dalsjöfors

Detta är den första bilden som vi tog på vår tomt efter att vi köpt den! När vi tycker att husbygget är en lång process så tittar vi på bilden och drömmer om vår kommande eftermiddags- och kvällssol!

Vår tomt ligger i syd/västläge och på baksidan är det en brant slänt ner till granntomten. Tomten är på 877 kvadratmeter vilket blir perfekt för oss som vill ha egen tomt men samtidigt inte vill ha FÖR mycket trädgård att ta hand om!

Vi har valt att köpa en totalentreprenad av Mjöbäcksvillan, vilket innebär att huset levereras helt färdigt till oss; det enda vi behöver göra själva är utvändig slutmålning och finplanering av trädgården. Vi försöker redan nu tänka på hur vi vill att trädgården ska se ut i stora drag, så att vi har en tydlig plan att följa när det väl är dags att sätta igång med det projektet.

Förbesiktning klar

Nu har vi haft förbesiktning i huset med representanter från Mjöbäcksvillan. Målet med förbesiktningen är att kunna åtgärda alla ev brister innan slutbesiktningen så att protokollet då blir prickfritt. 
Vi gick igenom huset noga, rum för rum och det mesta såg riktigt bra ut. Målare och elektriker har några smågrejer kvar att göra. Den jobbigaste upptäckten var en sprucken klinkerplatta under ena toalettstolen (som alltså är fastlimmad). Håller tummarna för att de hinner åtgärda det innan slutbesiktningen! 
Efter besiktningen fick vi en förstklassig genomgång av frånluftsvärmepumpen och dess funktioner. Och när vi kom hem väntade ett brev från sotaren som meddelade att husets imkanal är utan anmärkning. Därtill har vi beställt sophämtning och vattenmätare, bra dag! 


Köket! Micron saknas då den varit restnoterad hos Siemens. Diskmaskinen tog vi i äkta guld istället för rostfritt😎 (skyddsfilm såklart).