Fortsätt till huvudinnehåll

Utsättning

I torsdags var det dags för utsättning. 
Detta var ett krav i startbeskedet från kommunen, för att arbetet med grunden ska få påbörjas. Utsättning görs för att grunden (och därmed hela huset😜) ska hamna på precis rätt ställe, d.v.s. i enlighet med bygglovshandlingarna. Mätningar gjordes och pinnar motsvarande husets fyra hörn sattes ned i marken. 

Kommunen beskriver det såhär
"Grovutsättning sker innan schaktning påbörjas och innebär att byggnadens hörn markeras med stakkäppar för att markarbetena ska kunna utföras på rätt ställe. Vi sätter också ut en arbetshöjd så att hus och VA-ledningar får rätt höjd. Ofta underlättar det arbetena för grävmaskinen och håller nere kostnaderna för markarbetena då allt hamnar på rätt plats redan från början."
Bra grej med andra ord!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Husägare

Både besiktning och slutsamråd gick som en dans! Nu ligger champagnen på kylning och vi är husägare på riktigt. Tack för detta Mjöbäcksvillan med  underentreprenörer! 

Slutbesiktning imorgon

Lite pirr i magen är det allt! Imorgon blir vi förhoppningsvis husägare på riktigt 😃

Förbesiktning klar

Nu har vi haft förbesiktning i huset med representanter från Mjöbäcksvillan. Målet med förbesiktningen är att kunna åtgärda alla ev brister innan slutbesiktningen så att protokollet då blir prickfritt.  Vi gick igenom huset noga, rum för rum och det mesta såg riktigt bra ut. Målare och elektriker har några smågrejer kvar att göra. Den jobbigaste upptäckten var en sprucken klinkerplatta under ena toalettstolen (som alltså är fastlimmad). Håller tummarna för att de hinner åtgärda det innan slutbesiktningen!  Efter besiktningen fick vi en förstklassig genomgång av frånluftsvärmepumpen och dess funktioner. Och när vi kom hem väntade ett brev från sotaren som meddelade att husets imkanal är utan anmärkning. Därtill har vi beställt sophämtning och vattenmätare, bra dag!  Köket! Micron saknas då den varit restnoterad hos Siemens. Diskmaskinen tog vi i äkta guld istället för rostfritt😎 (skyddsfilm såklart).