Fortsätt till huvudinnehåll

Möte med elektrikerfirman

Igår var vi på ett möte med Överlida el som är Mjöbäcksvillans underentreprenör vad gäller elinstallationer i huset. I cirka tre timmar satt vi ned tillsammans med elektrikern och gick igenom huset rum för rum och bestämde placeringen för samtliga strömbrytare och eluttag, vilka tillval vi vill göra m.m. Det var ett väldigt givande möte där vi blev mycket pedagogiskt bemötta och fick guidning till vad som är viktigt att tänka på. Vad gäller skymningsrelä till utebelysningen så kan vi rapportera att vi istället valde Astro-ur!

Kommentarer

 1. Hej,
  Så kul att läsa om er resa! Vi ska också bygga nytt och sitter just nu med elvalen. Inte helt lätt! Skulle därför vara intressant och tacksamt att ta del av er elskiss. :) Mvh Emelie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Kul att höra:) Nej det var verkligen klurigt, det mesta blir ju så abstrakt! Det kan vi försöka lösa såklart!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Förbesiktning klar

Nu har vi haft förbesiktning i huset med representanter från Mjöbäcksvillan. Målet med förbesiktningen är att kunna åtgärda alla ev brister innan slutbesiktningen så att protokollet då blir prickfritt. 
Vi gick igenom huset noga, rum för rum och det mesta såg riktigt bra ut. Målare och elektriker har några smågrejer kvar att göra. Den jobbigaste upptäckten var en sprucken klinkerplatta under ena toalettstolen (som alltså är fastlimmad). Håller tummarna för att de hinner åtgärda det innan slutbesiktningen! 
Efter besiktningen fick vi en förstklassig genomgång av frånluftsvärmepumpen och dess funktioner. Och när vi kom hem väntade ett brev från sotaren som meddelade att husets imkanal är utan anmärkning. Därtill har vi beställt sophämtning och vattenmätare, bra dag! 


Köket! Micron saknas då den varit restnoterad hos Siemens. Diskmaskinen tog vi i äkta guld istället för rostfritt😎 (skyddsfilm såklart).

First Choice 1.5

Detta är alltså huset som vi fått bygglov för. Vi föll pladask för det här huset, planlösningen är optimal för oss och vårt liv och vi gillar verkligen det klassiska utseendet. Vårt hus kommer att ha vitmålad fasad som det nedan, men tegelröda takpannor och grå entrédörrar.


Status inne

Det är nu färdigmålat/tapetserat i huset och det känns superbra! Vissa val har vi tyckt varit svårare än andra, särskilt med färger på väggarna då det är så mycket som påverkar hur en färg upplevs på plats på en hel vägg som t.ex. hur ljuset faller olika tider på dagen, färg på möbler osv. Svårt att avgöra i ett hus man inte bor i liksom😉 Med andra ord en sten som fallit från bröstet nu när vi ser det fina resultatet av vårt velande! 
I slutändan blev det en blandning av målade väggar och tapet. Där vi körde på målarfärg har vi mineritväv ovanpå gipset för att få en ”stadigare” yta och minska risken för sprickor i framtiden. 
Det är ju jättesvårt att ta rättvisa bilder vad gäller färger men här har vi gjort ett försök: