Fortsätt till huvudinnehåll

Möte med elektrikerfirman

Igår var vi på ett möte med Överlida el som är Mjöbäcksvillans underentreprenör vad gäller elinstallationer i huset. I cirka tre timmar satt vi ned tillsammans med elektrikern och gick igenom huset rum för rum och bestämde placeringen för samtliga strömbrytare och eluttag, vilka tillval vi vill göra m.m. Det var ett väldigt givande möte där vi blev mycket pedagogiskt bemötta och fick guidning till vad som är viktigt att tänka på. Vad gäller skymningsrelä till utebelysningen så kan vi rapportera att vi istället valde Astro-ur!

Kommentarer

  1. Hej,
    Så kul att läsa om er resa! Vi ska också bygga nytt och sitter just nu med elvalen. Inte helt lätt! Skulle därför vara intressant och tacksamt att ta del av er elskiss. :) Mvh Emelie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Kul att höra:) Nej det var verkligen klurigt, det mesta blir ju så abstrakt! Det kan vi försöka lösa såklart!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Husägare

Både besiktning och slutsamråd gick som en dans! Nu ligger champagnen på kylning och vi är husägare på riktigt. Tack för detta Mjöbäcksvillan med  underentreprenörer! 

Slutbesiktning imorgon

Lite pirr i magen är det allt! Imorgon blir vi förhoppningsvis husägare på riktigt 😃

Förbesiktning klar

Nu har vi haft förbesiktning i huset med representanter från Mjöbäcksvillan. Målet med förbesiktningen är att kunna åtgärda alla ev brister innan slutbesiktningen så att protokollet då blir prickfritt.  Vi gick igenom huset noga, rum för rum och det mesta såg riktigt bra ut. Målare och elektriker har några smågrejer kvar att göra. Den jobbigaste upptäckten var en sprucken klinkerplatta under ena toalettstolen (som alltså är fastlimmad). Håller tummarna för att de hinner åtgärda det innan slutbesiktningen!  Efter besiktningen fick vi en förstklassig genomgång av frånluftsvärmepumpen och dess funktioner. Och när vi kom hem väntade ett brev från sotaren som meddelade att husets imkanal är utan anmärkning. Därtill har vi beställt sophämtning och vattenmätare, bra dag!  Köket! Micron saknas då den varit restnoterad hos Siemens. Diskmaskinen tog vi i äkta guld istället för rostfritt😎 (skyddsfilm såklart).