Fortsätt till huvudinnehåll

Möte med elektrikerfirman

Igår var vi på ett möte med Överlida el som är Mjöbäcksvillans underentreprenör vad gäller elinstallationer i huset. I cirka tre timmar satt vi ned tillsammans med elektrikern och gick igenom huset rum för rum och bestämde placeringen för samtliga strömbrytare och eluttag, vilka tillval vi vill göra m.m. Det var ett väldigt givande möte där vi blev mycket pedagogiskt bemötta och fick guidning till vad som är viktigt att tänka på. Vad gäller skymningsrelä till utebelysningen så kan vi rapportera att vi istället valde Astro-ur!

Kommentarer

 1. Hej,
  Så kul att läsa om er resa! Vi ska också bygga nytt och sitter just nu med elvalen. Inte helt lätt! Skulle därför vara intressant och tacksamt att ta del av er elskiss. :) Mvh Emelie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Kul att höra:) Nej det var verkligen klurigt, det mesta blir ju så abstrakt! Det kan vi försöka lösa såklart!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

First Choice 1.5

Detta är alltså huset som vi fått bygglov för. Vi föll pladask för det här huset, planlösningen är optimal för oss och vårt liv och vi gillar verkligen det klassiska utseendet. Vårt hus kommer att ha vitmålad fasad som det nedan, men tegelröda takpannor och grå entrédörrar.


Kråkhult, Dalsjöfors

Detta är den första bilden som vi tog på vår tomt efter att vi köpt den! När vi tycker att husbygget är en lång process så tittar vi på bilden och drömmer om vår kommande eftermiddags- och kvällssol!

Vår tomt ligger i syd/västläge och på baksidan är det en brant slänt ner till granntomten. Tomten är på 877 kvadratmeter vilket blir perfekt för oss som vill ha egen tomt men samtidigt inte vill ha FÖR mycket trädgård att ta hand om!

Vi har valt att köpa en totalentreprenad av Mjöbäcksvillan, vilket innebär att huset levereras helt färdigt till oss; det enda vi behöver göra själva är utvändig slutmålning och finplanering av trädgården. Vi försöker redan nu tänka på hur vi vill att trädgården ska se ut i stora drag, så att vi har en tydlig plan att följa när det väl är dags att sätta igång med det projektet.

Förbesiktning klar

Nu har vi haft förbesiktning i huset med representanter från Mjöbäcksvillan. Målet med förbesiktningen är att kunna åtgärda alla ev brister innan slutbesiktningen så att protokollet då blir prickfritt. 
Vi gick igenom huset noga, rum för rum och det mesta såg riktigt bra ut. Målare och elektriker har några smågrejer kvar att göra. Den jobbigaste upptäckten var en sprucken klinkerplatta under ena toalettstolen (som alltså är fastlimmad). Håller tummarna för att de hinner åtgärda det innan slutbesiktningen! 
Efter besiktningen fick vi en förstklassig genomgång av frånluftsvärmepumpen och dess funktioner. Och när vi kom hem väntade ett brev från sotaren som meddelade att husets imkanal är utan anmärkning. Därtill har vi beställt sophämtning och vattenmätare, bra dag! 


Köket! Micron saknas då den varit restnoterad hos Siemens. Diskmaskinen tog vi i äkta guld istället för rostfritt😎 (skyddsfilm såklart).