Fortsätt till huvudinnehåll

Kakel och klinkers entré

Idag hade vi bokat ett möte på George Anderson golv för att kika på kakel och klinkers. Vi har kollat väldigt mycket på nätet och lekt i Konradssons showroom men det är ändå en djungel. Hos George Anderson fick vi väldigt proffsig hjälp och kämpade oss igenom samtliga ytor som plattsättaren ska jobba med. 

I huvudentrén har vi valt att ha klinkers på en större yta än originalritningen, det känns skönt att veta att vi kommer ha ordentligt med tålig yta när det kommer till blöta och smutsiga skor, barnvagn m.m. Vi tänker oss även en måttbeställd matta med gummibaksida innanför dörren framöver. I övriga hallen (och resten av huset)  blir det trestavig, mattlackad ekparkett. 


Här ser man (otroligt tjusigt inritat av oss;)) den yta i hallen som ska ha klinkers. Färgåtergivningen blir inte optimal här men plattan till höger (20x20) har vi tänkt oss i huvudentrén. Plattan till vänster kommer att ligga i groventré/tvättstuga. Mörkgrå fog på båda ställen. Badrum och kök får eget inlägg! 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Förbesiktning klar

Nu har vi haft förbesiktning i huset med representanter från Mjöbäcksvillan. Målet med förbesiktningen är att kunna åtgärda alla ev brister innan slutbesiktningen så att protokollet då blir prickfritt. 
Vi gick igenom huset noga, rum för rum och det mesta såg riktigt bra ut. Målare och elektriker har några smågrejer kvar att göra. Den jobbigaste upptäckten var en sprucken klinkerplatta under ena toalettstolen (som alltså är fastlimmad). Håller tummarna för att de hinner åtgärda det innan slutbesiktningen! 
Efter besiktningen fick vi en förstklassig genomgång av frånluftsvärmepumpen och dess funktioner. Och när vi kom hem väntade ett brev från sotaren som meddelade att husets imkanal är utan anmärkning. Därtill har vi beställt sophämtning och vattenmätare, bra dag! 


Köket! Micron saknas då den varit restnoterad hos Siemens. Diskmaskinen tog vi i äkta guld istället för rostfritt😎 (skyddsfilm såklart).

First Choice 1.5

Detta är alltså huset som vi fått bygglov för. Vi föll pladask för det här huset, planlösningen är optimal för oss och vårt liv och vi gillar verkligen det klassiska utseendet. Vårt hus kommer att ha vitmålad fasad som det nedan, men tegelröda takpannor och grå entrédörrar.


Status inne

Det är nu färdigmålat/tapetserat i huset och det känns superbra! Vissa val har vi tyckt varit svårare än andra, särskilt med färger på väggarna då det är så mycket som påverkar hur en färg upplevs på plats på en hel vägg som t.ex. hur ljuset faller olika tider på dagen, färg på möbler osv. Svårt att avgöra i ett hus man inte bor i liksom😉 Med andra ord en sten som fallit från bröstet nu när vi ser det fina resultatet av vårt velande! 
I slutändan blev det en blandning av målade väggar och tapet. Där vi körde på målarfärg har vi mineritväv ovanpå gipset för att få en ”stadigare” yta och minska risken för sprickor i framtiden. 
Det är ju jättesvårt att ta rättvisa bilder vad gäller färger men här har vi gjort ett försök: