Fortsätt till huvudinnehåll

Status inne

Det är nu färdigmålat/tapetserat i huset och det känns superbra! Vissa val har vi tyckt varit svårare än andra, särskilt med färger på väggarna då det är så mycket som påverkar hur en färg upplevs på plats på en hel vägg som t.ex. hur ljuset faller olika tider på dagen, färg på möbler osv. Svårt att avgöra i ett hus man inte bor i liksom😉 Med andra ord en sten som fallit från bröstet nu när vi ser det fina resultatet av vårt velande! 

I slutändan blev det en blandning av målade väggar och tapet. Där vi körde på målarfärg har vi mineritväv ovanpå gipset för att få en ”stadigare” yta och minska risken för sprickor i framtiden. 

Det är ju jättesvårt att ta rättvisa bilder vad gäller färger men här har vi gjort ett försök: 





















Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Husägare

Både besiktning och slutsamråd gick som en dans! Nu ligger champagnen på kylning och vi är husägare på riktigt. Tack för detta Mjöbäcksvillan med  underentreprenörer! 

Slutbesiktning imorgon

Lite pirr i magen är det allt! Imorgon blir vi förhoppningsvis husägare på riktigt 😃

Mer om kakel

Vi har gjort många mentala turer fram och tillbaka gällande kakel och klinkers i kök och badrum. Färgmässigt har det inte varit några tveksamheter då vi varit säkra på vita väggar och olika nyanser av grått på golven. Men sen kommer det svåra😉 Målet är att det ska kännas klassiskt (och snyggt förstås) utan att varken bli för modernt eller för lantligt. Ungefär såhär blir kaklet i köket, matt vitt 20x10 med ljusgrå fog, i liggande halvförband.